Suna acumContact

Tipar carte

tiparire carti tipar digital carti

Cartea este modul prin care mintea scriitorului se continua in existenta. Fiecare element al ei reprezinta un mod prin care personajele prind viata, iar ideile capata contur. Tiparul cartii poate nu este la fel de important ca esenta cuprinsa in ea, insa, cu siguranta, este cel care defineste impresia finala lasata cititorului.
De aceea, serviciul de tipar carte cuprinde o intreaga stiinta, pe care noi, cei de la tiparcarte.ro, o stapanim cu maiestrie.

Tipar carte – Tiparirea efectiva a cartii

Tiparirea unei carti se face urmand mai multi pasi. In urma activitatii de editare, care, la randul ei, cuprinde mai multe etape, cartea este data spre tipar cu acordul autorului si al echipei care s-a ocupat de revizuirea acesteia. Impreuna, acestia aleg tipul copertii, al foii, al literelor, materialele din care sunt facute si felul in care aceasta este legata. In general, fiecare alegere influenteaza costul de tiparire al cartii si numarul de exemplare ce vor fi produse.
Pretul de tipar carte depinde si de tirajul ales. Cu cat veti comanda mai multe exemplare, cu atat costul total al lucrarii de tiparire va fi unul mai convenabil.

Imprimarea cartii

Imprimarea, printarea cartilor sau serviciul de tipar carte se face, de asemeni, in functie de materialele alese. Daca in trecut nu existau foarte multe optiuni pentru a face acest lucru, astazi aveti de ales intre nenumarate materiale si tehnici cu care sa creati un model unic si care sa atraga privirile cititorului. Toti stim ca nu doar ideile dintr-o carte sunt cele care ne raman in minte, ci si restul senzatiilor pe care acestea ni le provoaca.
Hartia folosita este special conceputa pentru cartile tiparite. Se folosesc marimi si grosimi standard pentru a fi mai usor de citit, insa acestea pot fi personalizate in functie de preferintele dumneavoastra si de echipamentele pe care le avem.
In trecut, imprimarea cartilor se facea folosind matrite metalice, insa, astazi, acest lucru se face mult mai usor. Tehnica pe care o folosesc majoritatea tipografiilor se numeste litografie offset. Aceasta consta in indoirea paginii dupa ce aceasta a fost imprimata, astfel incat, la final, cartea sa fie aranjata fara a fi nevoie de un proces separat. Tipografie noastra realizeaza serviciul de tipar carte folosind presele digitale de inalta rezolutie si calitate. Utilizam echipamente de ultima generatie pentru tipar carte premium, achizitionate recent. Sian Image Media face investitii in mod frecvent pentru ca toate echipamentele sa fie cat mai noi si sa livreze servicii de tipar carte in tiraj mic, mediu sau mare la o calitate ridicata, premium.

Tipar carte – carti cu tiraj mic

Daca esti un scriitor care nu isi permite sa imprime tiraje mari, exista solutii care sa implice costuri mai putin ridicate. Una dintre acestea este apelarea la o tipografie ce foloseste prese offset cu alimentare de coli. O alta solutie este sa mergi la o tipografie care foloseste prese cu alimentare pe role continue, astfel incat sa nu fie nevoie de prea multe actiuni pentru a tipari cartea. Totusi, metodele de genul acesta rup, parca, din frumusetea scrierilor.
Presele digitale sunt autonome. Ele realizeaza serviciul de tipar carte automat, pliaza singure paginile, nemaifiind nevoie de interventie umana. De asemeni, acestea preconizeaza aparitia unor defecte si tiparesc unele numere in exces, astfel incat sa asigure calitatea finala a lucrarii.

Legarea cartilor

Dupa serviciul de tipar carte,  se trece la serviciul de legatorie. Inainte de asta, paginile sunt pliate, daca masina de tiparire nu face acest lucru. Activitatea de legatorie depinde de coperta, dar si de modul in care sunt facute paginile. Acestea pot fi lipite sau cusute, iar coperta poate fi mai groasa sau mai subtire. Din ce in ce mai frecvent, se foloseste legarea fara cusatura, insa asta inseamna si un risc mai mare ca paginile sa se piarda. In tipografia noastra punem accent pe acest lucru si, deoarece ne dorim sa facem carti care sa dainuiasca peste timp, fiecare detaliu este atent lucrat si astfel incat sa fie evitate situatiile neplacute de acest gen.

Finisarea

Dupa serviciile de tipar carte si legare a cartilor, sunt adaugate copertile simple, fara decoratiuni. Acestea sunt bucati de carton presate, alese astfel incat sa se potriveasca cu intregul. Decoratiunile vor fi asezate ca un ultim proces, avandu-se grija sa se stabileasca un echilibru general prin care sa se prezinte cu exactitate ceea ce vrea sa transmita cartea, dar si sa se tina cont de regulile de marketing moderne.
Daca ati gasit informatiile de care aveati nevoie legate de tiparirea cartilor aici, apelati cu incredere la noi pentru a va raspunde la mai multe intrebari. Respectam profesionalismul si munca pe care o depun clientii nostri si ne dorim sa obtinem, impreuna, carti de succes, care sa dainuiasca peste timp. Alegeti sa lucrati cu profesionalisti, alegeti un serviciu de tipar carte profesional pentru a va valorifica munca si ideile intr-un mod corect si demn.
Tiparcarte.ro este o echipa cu o indelunga experienta in acest domeniu, cu o echipa performanta si stapana pe ceea ce face. Stim cat de mult poate costa o greseala si ce inseamna o carte pentru cel care a scris-o. Respectam munca, la fel cum ne dorim sa fie si munca noastra respectata si, de aceea, oferim preturi corecte si calitate consecventa. Puteti vedea o parte din portofoliul nostru si pe pagina noastra de facebook sau instagram, pentru a va asigura ca faceti o miscare corecta alegand sa va tipariti cartea la noi, alegand un serviciu de tipar carte profesional.