Suna acumContact

Tipar carte pentru edituri

tiparire carte pentru edituri

Diferenta intre publicarea unei carti pe cont propriu si cea comandata de o editura este mare. La o prima observatie, ea poate parea asemanatoare, insa detaliile tehnice sunt foarte deosebite. Daca atunci cand doriti sa tipariti o carte intr-un anumit tiraj, prima dumneavoastra grija este sa arate cat mai bine si sa prinda la public, atunci cand o faceti prin intermediul unei edituri, prima grija a acesteia este de a detine drepturile intelectuale asupra cartii dumneavoastra. Editura se ocupa de partile tehnice, in schimbul unui procent destul de mare din drepturile intelectuale. Serviciul de tipar carte pentru edituri este orientat catre editurile care doresc servicii premium de tiparire etc.

Drepturile de autor sunt protejate prin lege in majoritatea tarilor, insa, prin intermediul unui contract, dumneavoastra cedati un procent signifiant editurii. In schimbul acesteia, ea se ocupa de cele mai multe dintre costuri si de pasii de editare si distributie. Este o metoda preferata de vanzatorii de bestseller-uri.

Exista mai multe etape prin care se ajunge la serviciile de tipar carte pentru edituri. Prima dintre acestea este prezentarea manuscrisului. Editura trebuie sa raspunda intr-un termen de minim 30 de zile solicitantului. Criteriile luate in calcul atunci cand se decide daca manuscrisul va fi publicat sau nu sunt: calitatea textului, notorietatea autorului, potrivirea dintre subiect si specificul  editurii, publicul tinta, sansele de promovare, procentul de vandabilitate.

Daca acestea sunt bune, autorul este invitat sa negocieze contractul. Uneori, cartea este propusa de catre un agent literar, urmand a se incheia un contract si cu acesta. Reamintim ca, atunci cand se semneaza un contract cu o editura, autorului si agentului le revin doar o parte din procentul de vanzari. De obicei, acesta este destul de mic.

Tipar carte pentru edituri

Editurile au un departament responsabil de difuzarea cartilor. Se realizeaza si un program de promovare, in functie de bugetul disponibil si sansele de vandabilitate ale cartii. Aceasta este cea mai complexa etapa din intregul proces al publicarii unei carti, de ea depinzand succesul ei.

Serviciul de tipar carte pentru edituri este unul aparte. Daca nu aveti nevoie de foarte multe exemplare, va recomandam sa apelati la tiparele cu tiraje mici, pe care sa le promovati dumneavoastra sau cu ajutorul nostru, in cazul in care sunteti autor. Daca sunteti editura, atunci cu siguranta este recomandat sa ne contactati, considerand ca tipografia noastra utilizeaza cele mai recente tehnologii de tipar carte in orice tiraj, aducand un plus serviciilor de tipar carte pentru edituri.

Daca nu ati mai publicat pana acum, probabil veti fi dezamagit/a sa aflati ca rareori editurile mari aleg sa lucreze cu nume noi. Asta deoarece implica niste riscuri de costuri pe care nu multi sunt dispusi sa si le asume. Dar daca aveeti un manuscris cu adevarat special, puteti lua legatura cu unul dintre agentii literari care exista pe piata si sa il rugati sa va gaseasca una. Tiparcarte.ro va poate calauzi in aceasta directie, cu tot profesionalismul disponibil.

In ciuda faptului ca totul se indreapta spre o era digitala, marile edituri au meritul ca incearca sa mentina cartile in formatul clasic, promovandu-le astfel incat fiecare sa inteleaga farmecul cititului de pe hartie. Din acest motiv, cele mai multe edituri apeleaza la tipografia noastra pentru serviciul special – tipar carte pentru edituri.